Hoe en wanneer de bruidstaart aansnijden?

Wanneer een bruidstaart aansnijden

Na het zoeken van de unieke bruidstaart dat bij jullie past, is het eindelijk tijd om de bruidstaart aan te snijden en jezelf na al die maanden diëten te laten gaan. Er komt meer bij kijken dan de smaken en het design van de taart. Waar je misschien niet als eerste aan denkt, is namelijk het snijden van de bruidstaart. Maar hoe en wanneer snijd je nou een bruidstaart aan? Hieronder hebben wij enkele opties beschreven.

Het is een traditie om de bruidstaart tussen het diner en dansen aan te snijden. Na het aansnijden van de taart, weten de gasten dat het feestje kan beginnen! Ben je nog op zoek naar de perfecte bruidstaart? Wil je niet meedoen aan de traditie en heb je geen zin om in de spotlights te staan, dan kun je de gasten ook zelf de taart laten snijden.

Show the cake!

De bruidstaart zal waarschijnlijk een van de duurste taarten zijn die je koopt dus show het! Bruiden bestellen steeds vaker een sweet table waardoor de taart omringd is met heerlijke schattige cupcakes, cakepops en/of macarons. Geef de taart een mooi plekje voor de mooie foto’s en waar iedereen het kan zien. En heel belangrijk… Vergeet de achtergrond niet. Zorg ervoor dat je geen witte achtergrond hebt bij bijvoorbeeld een witte taart. Versier de tafel eventueel nog met rozenblaadjes of confetti.

Hoe snijd je de bruidstaart aan

Rond een bruiloft zijn er allemaal tradities. Zo is het ook een traditie dat de bruid de taart aansnijd en een hapje geeft aan de bruidegom. Nu is het vaak zo dat het bruidspaar de taart samen snijd. De bruid hanteert de mes en de bruidegom legt zijn hand op die van de bruid als teken van verbondenheid.  Na het aansnijden van de taart, wordt de taart verder in stukjes gesneden door de cateraar/personeel van de betreffende locatie.

 

 

Hoe eerder, hoe beter

Nadat je de grote entree hebt gemaakt zullen alle ogen op jou gericht zijn. Maak hier gebruik van en ga meteen naar de taart afdeling. Snijd de taart aan en ga door naar de dansvloer voor de eerste dans. Zo heb je nog de hele avond om te genieten en hoef je geen pauze in te lassen voor het taartmoment. Dit is ook handig voor oudere gasten of gasten met jonge kinderen. Vaak betaal je de fotograaf per uur. Op deze manier kan de fotograaf zijn tijd nemen en toch op tijd vertrekken. Ook de cateraars hebben dan de tijd om de taart op hun gemak te snijden en te serveren zonder te hoeven haasten voor het diner. Nadeel: bij het vroeg serveren van de taart, kan het zijn dat de gasten later op de avond weer trek krijgen, dus is het misschien handig om kleine late snacks te serveren.

 

Tijdens de speechen

Het speechen gebeurt vaak tijdens het diner. Als je liever hebt dat het diner na de entree wordt geserveerd, kan je de taart aansnijden tijdens de speechen van jullie ouders en getuigen. Zo heb je ieders aandacht en kunnen zij naar de speechen luisteren onder het genot van de trouwtaart.

 

Na het diner

Jij en jouw kersverse man kunnen na het diner zelf een kleine speech houden en de gasten bedanken voor hun aanwezigheid. Ook dan weet je zeker dat alle aandacht op jullie is gericht.

 

 

Wanneer snijden jullie het eerste stukje aan?

Geef een antwoord