Hoe is een babyshower ontstaan?

Hoe is een babyshower ontstaan?

Het organiseren van een babyshower is overgewaaid naar ons Nederland. Ze worden steeds vaker en groter georganiseerd. De een zegt dat een babyshower uit Rome/Egypte komt terwijl de ander Amerika noemt. De viering is waarschijnlijk vernoemd naar een shower omdat de aanstaande ouders overspoeld worden met cadeautjes. Maar waar is een babyshower ontstaan? Hier zijn meerdere theorieën voor.

 

India

In India is het een traditioneel feest waarbij de zwangere door een Hindu-priester wordt bevestigd in haar zwangerschap. Ook hier wordt de zwangere in het zonnetje gezet door haar familie en vrienden.

 

Rome/Egypte/Griekenland

In Rome en Griekenland werd de zwangere vrouw geïsoleerd voor en na de geboorte van de baby. Hierna werd ze verwelkomt met een feestje en cadeautjes nadat ze gezuiverd was. De meeste cadeaus waren handgemaakt, denk aan kleding, eten. Tot op heden zijn dit nog steeds enkele cadeaus die worden gegeven bij een babyshower.

 

Ook in Egypte vonden er vieringen plaats na de geboorte van de baby. Zo kregen ze de kans om de nieuwe baby te bekijken. Begin de twintigste eeuw heeft de babyshower meer vorm gekregen. Omdat veel moeders en baby’s de bevalling overleefden door medicijnen, was het veiliger om een babyshower te geven voorafgaand de geboorte. Tot de dag van vandaag wordt er een babyshower georganiseerd voor de aanstaande ouders en het kind, of dit nou voor of na de geboorte is.

Waar komt babyshower vandaan?

 

 

Amerika

Theorie 2. De babyshower is ontstaan om aanstaande ouders voor te bereiden en te ondersteunen met cadeautjes zoals luiers, rompers, speentjes. Daarom wordt een babyshower traditioneel alleen georganiseerd voor de eerste zwangerschap. De spullen van de babyshower kunnen weer worden gebruikt voor het tweede kindje. De Amerikaanse kolonisten (rond de 18e eeuw) werden uitgezwaaid en voorzien van materialen die hard konden gebruiken in de nieuwe landen.

 

Waar denk jij dat de babyshower vandaan komt?

Geef een antwoord