Waar moet je opletten bij het bestellen van een bruidstaart?

Waar moet je opletten bij het bestellen van een bruidstaart

Een bruiloft organiseren gaat over vele keuzes maken. Bij het bestellen van een bruidstaart is het precies zo. Waar moet je opletten bij het bestellen van een bruidstaart? Wat voor ontwerp vind je mooi? Welke smaken zijn het lekkerste? Uit hoeveel lagen zal de taart bestaan? Bij het maken van deze keuzes willen wij jou graag helpen. In deze blog leggen wij het je uit.

 

Soort bruidstaart

Beslis eerst wat voor soort bruidstaart je wilt laten maken. Wordt het een grote bruidstaart bestaand uit meerdere lagen? Bestel je er een sweet table bij of laat je de taart combineren met cupcakes / macarons of de bekende donut wall? Of kies je voor meerdere losse taarten? Houd bijvoorbeeld ook rekening met kleine kindjes. Hen kan je in plaats van een stuk taart trakteren op een cupcake.

Bruidstaart Betreden op eigen risico

Bruidstaart ontwerp

Elke bruidstaart is uniek en komt in verschillende vormen, maten en smaken. Je gaat een moodboard maken die je mee kan nemen naar de bakker. Kijk alvast een beetje rond naar wat voor taarten passen bij het thema van jouw bruiloft. Begin met het verzamelen van minimaal drie verschillende ontwerpen. Neem een kijkje tussen onze bruidstaarten of ga pinnen op Pinterest. Vergeet het antwoord op de vorige vraag niet mee te nemen in de mood board. Wees niet te kritisch! Taarten kunnen op maat worden gemaakt.

 

Fondant of botercreme?

Je kunt een bruidstaart laten afwerken met botercreme, fondant, eetbaar papier of net zoals een naked cake. Dit kan weer in alle velen kleuren. Misschien een marmeren look of een laag met een krijtbord effect. Welke afwerking past bij jouw bruiloft? Maak je geen zorgen om de smaak. Je kunt ervoor kiezen om deze te proeven tijdens de proeverij.

Naked cake met vers fruit, rozen Jose bakery

Wat zijn jullie favoriete smaken?

Dit is het leukste gedeelte namelijk het proeven van verschillende smaken. Bij de meeste bakkers kan je een taartproeverij inplannen. Bij sommige leveranciers zijn hier extra kosten aan verbonden. Bij Jose bakery bedragen de kosten van een bruidstaart proeverij € 25,-. Deze kosten worden verrekend bij het bestellen van een bruidstaart. Bekijk alvast welke smaken beschikbaar zijn en wat jullie favoriet zijn. Bij Jose bakery heb je tijdens een proeverij keuze uit twee verschillende taart smaken en twee vullingen. En om het jullie gemakkelijk te maken komen we bij jullie op locatie. Tijdens de proeverij gaan wij in op de details van de taart en bespreken wij het budget. Wij kunnen jullie adviseren wat het beste mogelijk is.

Bruidstaart preoverij de Haan

De juiste leverancier vinden

Kies dan nu een bakker die jou aanspreekt. Vaak vind je op de website een portfolio van al hun gemaakte taarten. Neem ook eens een kijkje tussen de reviews. Ga voor een bakker die jij betrouwbaar vind en je je goed bij voelt.

 

Wat voor bruidstaart heb jij besteld voor jouw bruiloft?

Geef een antwoord