Waarom is een bruidstaart zo duur?

Witte bruidstaart met blauwe achtergrond

Tijdens het benoemen van onze standaardprijs, valt er wel eens een stilte. Een prijs van€ 5 per pp is toch best duur denk je dan…. Maar je betaalt voor meer dan het fondant en de eieren.

De bruidstaart is belangrijk voor op de grote dag. De taart wordt namelijk veel gefotografeerd en vanavond staan alle gasten om jullie heen om te zien hoe de bruidstaart word aangesneden. Een speciaal moment van de bruiloft. Maar waarom is een bruidstaart nou zo duur?

 

Van de ingrediënten tot de tijd die in de taart wordt gestoken, om deze te bakken/decoreren (en vergeet niet de bezorging van de taart). Je betaalt voor ervaring, tijd, advies en een unieke taart die er goed uit ziet, goed smaakt en wordt bezorgd.

 

Roomboter en vers fruit

De ingrediënten zijn een grote factor voor de prijs. Net zoals dat je tijdens het boodschappen doen de producten uitzoekt voor het avondeten of dit nou biologisch of glutenvrij is. We willen allemaal de beste producten en daar betaal je voor. Vers fruit, extra decoratie (taarttoppers), alcohol of seizoensgebonden ingrediënten, behoren zelfs tot een van de duurdere ingrediënten. Campina roomboter kost bij de groothandel al € 30 en dit maakt dat de prijs al gauw omhoog schiet.

 

Op maat gemaakt

Een product dat speciaal op maat wordt gemaakt, is nou eenmaal duurder. Bij een bruidstaart geldt precies hetzelfde. Denk bijvoorbeeld aan het spuiten van de botercreme. Dit is hand/precisie werk en wordt vaak in een specifiek patroon (details van de bruidsjurk) gespoten.

Witte elegante bruidstaart

Keep it simple?

Nu denk je misschien dat een simpele bruidstaart goedkoper zal zijn. Maar in jullie ogen is het misschien simpel maar waarschijnlijk gaat hier ook veel tijd/werk inzitten. Scherpe randen, perfecte botercreme, fondant zonder scheuren en verse bloemen. Dit klinkt heel makkelijk maar vergt kennis en inspanning.

 

Dus onthoud

Onthoud dat de bruidstaart duur is voor een reden. Een bruiloft is uniek en helemaal voor jou op maat gemaakt. Dit geldt dus ook voor de bruidstaart. Laat je goed informeren en overweeg jouw opties.

Geef een antwoord